SAYU HATIKU!! Kisah Benar dan Tabah Suami Kehilangan Isteri Akibat Kemalangan Terus Mendapat Perhatian

loading...
 
 
SAYU HATIKU!! Kisah Benar dan Tabah Suami Kehilangan Isteri Akibat Kemalangan Terus Mendapat Perhatian | Kisah tabah seorang suami yag kehilangan isteri akibat kemalangan terus mendapat perhatian. Komen dari satu page yg buat admin kagum. Allahuakhbar!! 

*Admin kongsikan cerita ini bukan nak aibkan sesiapa tetapi kita seharusnya menjadi seperti lelaki ini,bertanpa tabahnya dia.. Allah sahaja dapat membalasnya -Al-fatihah kepada arwah isterinya.
 
"Beliau (Pelajar Alim madrasah sri petaling) kutip sendiri cebisan mayat,basuh d@rah isteri kat tempat kejadian, menutup aurat isterinya dengan bajunya, melindungi jenazah isteri dari panas matahari dengan badannya, merangkul tubuh kaku isterinya di atas jalan sementara menunggu bantuan, basuh jalan yg dilumuri darah, memandikan dan mengkafankan sendiri jenazah, mengucup dengan sayu & kasih sayang jenazah, menjadi imam solat jenazah, turun ke liang lahad menyempurnakan urusan menanam mayat jenazah. dia ada anak kecil...walau dpat ujian mcam tu..dia boleh sabar...siap tak marahkan lori tu lagi...kat mayat isteri dia pun dia pegang tasbih..betul ustaz aku kata hati orang mukmin ni akan tenang dengan zikrullah...Akhlak islam sejati lantaran pemantapan pengajian ihsan."
 
** Adakah kita sebagai anak dan suami boleh menjadi seperti lelaki ini??sangguhkah kita?? Admin sendiri tidak dapat menjawabnya... yang penting kita pertingkatkan ilmu agama kita..  Besar sungguh pengorbanan si suami ini... Hebat..
loading...
0 Komentar untuk "SAYU HATIKU!! Kisah Benar dan Tabah Suami Kehilangan Isteri Akibat Kemalangan Terus Mendapat Perhatian"

Back To Top
LIKE PAGE KAMI UNTUK BERITA TERKINI Button Close