Terkejut Kami !!! Bayi Baru Lahir Ada Keputihan Sebab Mak Bapak 'PROJEK' Time Ibu Mengandung? Ini JAWAPAN Doktor Yg Sgt MENGEJUTKAN Kita !



Bayi Baru Lahir Ada Keputihan Sebab Mak Bapak 'PROJEK' Time Ibu Mengandung? Ini JAWAPAN Doktor Yg Sgt MENGEJUTKAN Kita ! | “Baby mcm Tepung Gomuk”. Inilah akibat kotoran hasil hubungan ibu dan ayah baby.. Jangan Terkejut Apabila Terjadi bila Lahir.. Rupa2nya..


Bayi Baru Lahir Ada Keputihan Sebab Mak Bapak 'PROJEK' Time Ibu Mengandung ? Ini JAWAPAN Doktor Yg Sgt MENGEJUTKAN Kita !
Bayi Baru Lahir Ada Keputihan Sebab Mak Bapak 'PROJEK' Time Ibu Mengandung ? Ini JAWAPAN Doktor Yg Sgt MENGEJUTKAN Kita !


ARTIKEL MENARIK:'

VIDEO - Suami Bakar Isteri Hidup-hidup , Selepas Temukan Love Bite Di Dada Isteri



Ni namanya vernix ibu2.

Majority ibu2 yg bersalin cukup bulan vernix dah tak ada, bersih gitu kulit…bukan sebab minum air kelapa ker, makan itu,makan ini…
Vernix dah meresap dlm kulit baby..
Boleh katakan.80-90% bby cukup bulan kurang vernixnya…kalau ada pun tinggal saki baki di celah2 pelipat, punggung dan belakang.
Vernix byk ditemui pada bayi yg blm cukup bulan. Kerana peranan utamanya sebagai pelindung kulit dari kehilangan suhu badan, pelembab kulit ,melindungi kulit dari kekecutan dan kecederaan, merencat microorganisma merbahaya spt gbs.

* jgn risau bila keluar bby mcm tepung gomuk…..beberapa jam kemudian ia akan cair meresap kedlm kulit bayi, ia spt losyen kpd bayi….ia adalah lemak sebenarnya*

Mitos
Kotoran hubungan sexual- ia bukan kotoran hasil hubungan ibu dan ayah baby….bayi dilindungi oleh amniotic bag, dia berada dlm air ketuban acaner pulak air mani si ayah boleh tembus .
0 Komentar untuk "Terkejut Kami !!! Bayi Baru Lahir Ada Keputihan Sebab Mak Bapak 'PROJEK' Time Ibu Mengandung? Ini JAWAPAN Doktor Yg Sgt MENGEJUTKAN Kita !"

Back To Top