Islam Difitnah Lagi, Gambar Wanita Bertudung Dicuri & Di MuatNaik tentang Resepi Masakan Berasaskan D@rah Haid
Islam Difitnah Lagi, Gambar Wanita Bertudung Dicuri & Di MuatNaik tentang Resepi Masakan Berasaskan D@rah Haid   ...Inilah adalah salah satu bahaya dedahkan gambar kita di laman sosial pabila kejadian terbaru seorang wanita Muslim yang bertudung  mendedahkan gambarnya di akaun Lilpink.info telah dimanipulasi pihak tidak bertanggungjawab. Bahaya Zaman sekarang.

Identiti wanita ini telah cuba dicuri & seolah-olah cuba mnjatuhkan martabat wanita Islam apabila akaun Instagram yag menggunakan nama ’Free Bleed’ tlah mengaku wanita itu adalah admin bagi pemilik akaun tersebut.


Pada awalnya, @kaun tersebut dilaporkan memuat naik gambar wanita tersebut dengan mesej tersendiri mengenai feminisme, seolah-olah akaun itu dimiliki oleh dari beliau sendiri.

#Pemilik akaun ‘Free Bleed” dilihat telah memuatnaik bebarapa keping gambar yang kononnya memperjuangkan hak wanita untuk berhenti menggunakan tampon sebaliknya wanita seharusnya bangga dengan darah haid mereka.

#Kemudian akaun tersebut berkongsi gambar  makanan seperti 'pan cake' dan 'waffle' bersama ramuan yang kononnya diperbuat daripada darah haid untuk menarik perhatian netizen.#Bagaimanapun pemilik sebenar gambar tersebut melalui akaun Twitter @KaiDarul telah menafikan bahawa akaun ‘Free Bleed” miliknya.

#Dia mengatakan tidak tahu dengan kewujudan akaun tersebut pada awalnya dan menyatakan bahawa akaun Instagram FreeBleed yang menampilkan gambarnya merupakan satu akaun palsu yang diwujudkan oleh individu yang tidak dikenali.


#Kerana kes kecurian identiti ini ramai netizens telah melahirkan rasa marah pda wanita ini & ada yg mengugut mahu membunuhnya krana menganggap memang dialah pemilik sebenar akaun tersebut.

#Ada ramai netizens bukan Islam yang menyalahkan agama Islam kerana mengatakan tindakan wanita itu amat keterlaluan. Nampaknya motif pemilik akaun "Free Bleed" yang cuba memburukkan imej Islam hampir berjaya.
0 Komentar untuk "Islam Difitnah Lagi, Gambar Wanita Bertudung Dicuri & Di MuatNaik tentang Resepi Masakan Berasaskan D@rah Haid "

Back To Top